Press Info

press download:      info/bio NL      //       info/bio UK

Promo pict 1 Couple Positive         //       Promo pict2 Couple Positive 

 

Couple Positive
(Intergalactic space keepers)

Hassie Dune & Ania Brzezinska’ s “Move Stimulating Spirit Music“.

25 years of musical journeys (all over the world)
and a special interest in Afro-American music culture, 
inspired Couple Positive to create their own Rhythm & Roots repertoire.

Uplifting music, in which ambient tunes as well as groovy party songs are combined, to inspire people to express and share their own positive vibration.

Leading melodies on Trumpet, N’goni (West-African harp) and Voices, 
accompanied by a Rhythmic flow of Handpan, Loops and all kinds of Percussion instruments.
A Sparkling show you should experience.

www.couple-positive.nl

more information and links : https://linktr.ee/couplepositive


 

De piramide van Couple Positive

Een beschrijving van Couple Positive lijkt op de bouw van een muzikale Maslow-piramide. De fundering legden beide muzikanten op het conservatorium, Ania als trompettist, Hassie als drummer. Deze basis brachten zij in de praktijk door met een brede waaier aan muziekgroepen op te treden. Hassie speelde als basgitarist in Zuco 103 (brasilectro), Tarhana (soefi beats) en Sinas (global dancefloor funk).
Ania speelde onder meer in Tumbao (een Poolse reggaeband) en Morelli Electric Quartet (jazz). Samen werkten ze in Bandgladesh
(audio/visueel project), Nusodia (Burkina Faso afrobeat) en The Elements (cultural blend).

Deze diversiteit vertaalde zich naar de derde laag van de piramide: tours en optredens over de hele wereld. Niet alleen westerse landen, zij speelden ook in Afrika, het Midden-Oosten, India en Latijns-Amerika. Al deze invloeden klinken door in de stijl van Couple Positive.

Daarnaast leerden zij – de vierde laag – steeds meer instrumenten bespelen. Ania speelt naast trompet ook handpan en didgeridoo, Hassie ging zich toeleggen op de electro n’goni, een Afrikaanse harp met effecten. Ook het verder ontwikkelen van hun stemmen kreeg aandacht.

De vijfde laag gaat – net als in de Maslow-piramide – om zelf-actualisatie. Het sleutelwoord hierbij is verbinding. Met hun muzikale originaliteit zetten zij een sfeer neer die het publiek raakt. Dat doen zij met optredens op festivals, feesten en clubnachten, met huiskamerconcerten en ook middels de begeleiding van spirituele ceremonies.

Couple Positive – een swingende cocktail voor clubs en feesten

Voor feesten en clubavonden speelt Couple Positive een swingende cocktail, waarin invloeden van funk, poetry, Afro-grooves, Indian carnatic & jazz doorklinken. Al met al, eigentijdse muziek gegarneerd met dansbare grooves, dwaze ritmes, pentatonische melodieën en shotjes improvisatie en humor met een positieve boodschap.

Couple Positive – een zachte detox voor huiskamers en ceremonies

Met een recept vol exotische ingrediënten – de West-Afrikaanse harp (n’goni), trompet, handpan, didgeridoo, fluiten, drums, Indiase shruti box, Braziliaanse cuica, bolon, enzovoort – creëren Ania en Hassie een zachte sfeer die hen geschikt maakt voor huiskamerconcerten en spirituele ceremonies. Zij zorgen voor verstilling en verdieping met hun warme melodieën en verrassend onconventionele geluidseffecten.